Беру філе малосольной оселедця + кілька яєць:і на швидку руку готую таку закуску

25

Оселедець — напевно найпоширеніша риба, яка використовується для приготування різних салатів і закусок. І не дивно, адже вона відмінно поєднується з різними овочами, вареними курячими яйцями і навіть сирами.

Сьогодні хочу запропонувати вам один з варіантів смачної закуски з оселедцем. Дуже рекомендую вам спробувати приготувати таку закуску

продукти

  • солона або маринована оселедець – 1 філе (приблизно 150-200 г)
  • яйця курячі (добірної категорії) – 3 шт.
  • майонез (у мене домашній) – 2 ст. Л.
  • зелень кропу і цибулі – маленький пучок
  • часник – 1-2 зубчики
  • чорний мелений перець-щіпка (за бажанням)

Як приготувати закуску

Насамперед потрібно зварити яйця – вони повинні потрапити в закуску вже повністю остиглими.

Тому, варимо яйця необхідний час до стану «круто», охолоджуємо, чистимо, натираємо на крупній тертці або просто дрібно-дрібно нарізаємо ножем.

Зелень (кілька пір’я зеленої цибулі і 3-4 гілочки кропу) подрібнюємо.

Обробляємо оселедець на філе (якщо ви ще цього не зробили).

Ретельно вибираємо всі кісточки.

На цю кількість продуктів знадобиться половина тушки (1 філе).

Ріжемо рибу дрібними кубиками.

Замість солоного оселедця можна використовувати скумбрію або іншу мариновану рибу.

А ось пресерви брати небажано – смак у них, на жаль, не той.

Перекладаємо всі подрібнені компоненти в одну глибоку посуд.

Додаємо майонез, пропущений через прес часничок і трохи перцю.

Солити не потрібно – риба і так досить солона.

Залишилося тільки все гарненько перемішати, і можна готувати бутерброди.

Виключно смачно вийде, якщо підрум’янити хліб на сковороді або в тостері.

Але і на свіжому білому батоні або чорному хлібці така намазка виходить просто незрівнянною.

Приємного апетиту!