Як готувати купати

13

Купати-це грузинські сирі сардельки, які готуються з жирної свинини. М’ясо подрібнюється з ріпчастою цибулею, потім в нього додають кубики свинячого сала і спеції. Класичний рецепт має на увазі часник, корицю, гвоздику, хмелі-сунелі, кмин, зелень кінзи і чорний перець. У магазинних напівфабрикатах, швидше за все, ви виявите тільки перець. Фарш перемішують і набивають їм оболонки зі свинячих кишок.

Купати можна приготувати і вдома, якщо вас не лякає необхідність пошуку свинячих кишок. Простіше, звичайно, скористатися напівфабрикатами. А випробувати свою кулінарну майстерність реальніше на рецепті люля-кебаб.

Як готувати купати

Найсмачніше купати виходять на мангалі. Для цього підійде решітка або шампури. Якщо купати лежали в морозилці, їх попередньо потрібно розморозити. Для красивої рум’яної скоринки сардельки можна обмазати кетчупом або іншим томатним соусом.

Це швидке блюдо. Обсмажування на середніх вугіллі займе не більше 20 хвилин. Крім того, купати можна смажити на сковороді.

Спочатку купати рекомендується опустити в окріп на пару хвилин — в цьому випадку ви будете впевнені, що при смаженні вони не полопаються. Потім їх промаківают серветкою і кладуть на шкварчащую маслом сковороду. Обсмажують на середньому вогні, зробивши проколи з обох кінців — для виходу зайвого соку і пари.

З чим подати

Купати їдять гарячими, зверху їх посипають рубаною зеленню кінзи, ріпчастою цибулею і зернами граната. До купатів добре підходить ткемалі, томатний соус або гранатовий наршараб. Обов’язкові-ароматна зелень, хліб, салат зі свіжих овочів і різні соління.