Ватрушка швидка

22

Кулінарна книга. Рецепти “випічка” пироги і пиріжки

  • 180-200 г сиру
  • 75 г цукру
  • 1 яйце
  • 6 ст. Л. Молока
  • 6 ст. Л. Рослинного масла
  • ванілін
  • щіпка солі
  • 300 г борошна
  • 12 г розпушувача (стільки в рецепті, я кладу приблизно чайну ложку)

Змішуємо спочатку рідкі інгредієнти (можна блендером, але крупинки сиру не відчуваються в тесті навіть без попереднього перетирання). Додаємо сухі. Швидко замішуємо тісто. Тісто виходить густе. Викладаємо його в форму (можна і на лист маленькими коржами). У центр кладемо начинку (можна зробити бортики, але необов’язково, вона і так не розтечеться).

начинка:

Випікати 20-25 хвилин при 180 градусах (ставити в розігріту духовку).

Печу дуже часто, раз на тиждень точно.по-перше, це утилізація сиру, який вже полежав. По-друге, можна використовувати торішні запаси заморозки або недостиглі кислуваті свіжі абрикоси, персики або сливи.