Як зробити цукрові цукерки дальгона з серіалу»гра в кальмара”?

14

Напевно багато хто з вас помітили, що в тіктоку та інших соцмережах вже якийсь час шалено популярні відеоролики з персонажами нового південнокорейського серіалу «гра в кальмара». Багатьом глядачам припали до душі герої проекту, сюжет, декорації, костюми і особливо солодощі, які стають випробуванням в одному з епізодів.

За сюжетом головним героям дали видають металеву банку, в якій лежить традиційне національне ласощі. Це відомі в азії печеньки дальгона, зроблені переважно з тіста, соди і цукру. Герої стають учасниками випробування, в ході якого вони повинні за допомогою голки відламати цукор по краях, не пошкоджуючи при цьому саме печиво.

Якщо ви раптом захотіли підтримати тікток-тренд або ж просто поласувати популярним азіатським стріт-фудом, то готові поділитися з вами суперпростим і докладним рецептом. Для печива дальгона вам знадобиться: цукор (на одне печиво – 3 ложки), сода, формочки для випічки, деко, пергамент, ополоник, а також лопатка для випічки.

Отже, спершу потрібно буде карамелізувати один до двох цукор. Для цього його доведеться висипати на сковорідку з антипригарним покриттям і протягом 10 хвилин нагрівати на вогні, помішуючи до тих пір, поки сироп не стане більш-менш прозорим. Корейські кухарки розмішують його до отримання бурштинового відтінку спеціальної традиційної бамбуковою паличкою, але ви можете це зробити і за допомогою чайної ложки.

Після цього зніміть цукор з вогню і обов’язково додайте трохи соди — буквально одну щіпку. Швидше за все, наша суміш відразу ж почне пінитися і може швидко пригоріти. Для запобігання цього неподобства просто постарайтеся швидко перемішувати весь вміст, щоб вийшла маса злегка збільшилася і помітно посвітлішала.