Простий і в той же час незвичайний рецепт приготування курячого м’яса. У вас вийде ароматна, соковита і надзвичайно смачна курочка.

12

Курка готується в банку без води і масла, у власному соку. Аромати по дому літають фантастичні. Сім’я дочекатися не може, коли ж нарешті страва буде готова.

Курка в банку готується практично сама, без участі господині. Зрозуміло, господиня на початковому етапі повинна допомогти їй потрапити в банку, але це все!

продукти

  • курка (1,2-2 кг)
  • сіль
  • перець горошком запашний і чорний
  • лавровий лист
  • 1 велика цибулина
  • 1 помідор
  • 1 болгарський перець
  • (щодо овочів — можливі найрізноманітніші варіанти!)
  • 1 трилітрова банка
  • кришка жерстяна для консервування

Як приготувати курку

Овочі нарізаємо, курку теж.

А далі все просто: укладаємо м’ясо і овочі зі спеціями в банку шарами, шар м’яса, солимо його, трохи горошин перцю, лавровий листочок, далі шар суміші овочів, і так далі.

Якщо курка важка, то банку вийде практично повною.

Ніякої рідини в банку з куркою додавати не треба!

А треба накрити банку нової жерстяної кришкою без гумки і і поставити банку в холодну (!!) духовка.

Зрозуміло, не на дно духовки, а на решітку або емальоване деко для смаження (що зручніше, можна висунути разом з банкою, щоб подивитися або дістати), які, які, зрозуміло, доведеться поставити низько, щоб банку помістилася по висоті.

Отже, ставимо банку з куркою в духовку, запалюємо, і забуваємо про неї на 1,5 години.

В результаті: ніжна, запашна, обалденная курочка з смачними овочами.

Приємного апетиту!