Салат «соломка “з ковбасою, сиром і свіжими огірками

15

Салат “соломка” – це відмінна закуска, якщо ви вирішили зібратися з друзями за святковим столом. Блюдо готується швидко і без клопоту. Набір продуктів для салату дуже доступний і часто навіть є у вашому холодильнику.

Це копчена ковбаска, сир, огірки і яйця. Для заправки підходить майонез будь-якої жирності. Його можете купити в магазині або приготувати вдома самостійно. Назва салату говорить сама за себе-всі інгредієнти необхідно буде нарізати соломкою. Блюдо сподобається вам і вашим гостям. Якщо ви вирішили влаштувати незаплановане застілля, то такий рецепт вам точно стане в нагоді. Швидкі і смачні салати повинні бути в скарбничці у кожної господині!

Рецепт салату соломка з копченою ковбасою, огірком і сиром

Приготування:

Всі інгредієнти потрібно буде нарізати соломкою. Промийте огірки і зріжте хвостики. Огірки в салаті не стікають і не дають багато соку. Копчену ковбасу почистіть від плівки і упаковки. Наріжте огірки і ковбасу соломкою середнього розміру. Ковбасу купуйте якісну, смачну, вищого сорту. І краще купити ковбасу подорожче. Від вибору ковбаси залежить смак салат в цілому. Хороша ковбаса салат не зіпсує.

Зваріть круто курячі яйця. Варіть яйця в киплячій воді приблизно 7-8 хвилин. Потім остудіть і почистіть. Зварені яйця наріжте соломкою. Потім натріть на крупній тертці твердий сир. Сорт сиру підходить будь-хто. Якщо взяти пікантний сир, то салат вийде більш оригінальним.

У глибоку миску (салатник) всипте всі нарізані інгредієнти – яйця. Огірки, ковбасу і сир. Додайте майонез, трохи солі і чорного меленого перцю. Салат перемішайте і остудіть в холодильнику, нехай настоїться 10-15 хвилин.

Готовий салат відразу подавайте до столу, буде смачно і ситно. Ковбаса надає страві приємний копчений аромат, огірки-свіжість. Сир з яйцями зроблять салат більш ситним і поживним.

Салат можна подавати як самостійну страву або в якості закуски, прикрасивши гілочкою свіжої зелені.

Приємного вам апетиту!