Чебуреки з картоплею: доступний рецепт. Заздалегідь готую начинку і радую своїх домашніх

18

Деякі господині не люблять возитися з м’ясним фаршем. Або дотримуються вегетаріанського раціону. В такому випадку вам підійдуть чебуреки з картопляною начинкою.

продукти

  • вода (окріп) – 1-1,5 склянки
  • борошно пшеничне – 4 склянки
  • масло рослинне – 2 столових ложки
  • сіль – 1 чайна ложка
  • цибуля – 2 шт.
  • картопля – 1 кг
  • масло рослинне для смаження

Як приготувати чебуреки з картоплею

готуємо тісто

У миску просіваємо борошно. Додаємо сіль. Перемішувати.

У борошно цівкою акуратно наливаємо окріп. Активно перемішуємо за допомогою ложки.

Замішуємо руками тісто. Вливаємо масло.

Тісто скачуємо в кульку. Накриваємо лляною серветкою і відставляємо на деякий час.

готуємо начинку

Картопля чистимо і моєму. Відправляємо в каструлю і варимо до повної готовності. Воду зливаємо, розминаємо картоплю в пюре.

Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібно-кубиками, відправляємо в сковороду і смажимо до золотистого кольору. З’єднуємо з пюре.

Картопляну масу солимо, старанно перемішуємо.

Готуємо чебуреки.

Тісто поділяємо на порційні частини. Розкачуємо в коржі, наповнюємо начинкою з картоплі.

Складаємо чебурек, скріплюємо по краю.

У сковороді розжарюємо масло. Відправляємо туди заготовки (зазвичай поміщається 2 штуки).

Смажимо з обох сторін на середньому полум’я до появи золотистої скоринки.

Чебуреки викладаємо на рушник з паперу, щоб масло вбралося.

Укладаємо чебуреки на блюдо і подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!