Гарбуза мармурова, перлина і медова казка-мої відгуки про вирощування

20

Сорти гарбузів мармурова, перлина і медова казка

Якщо вам попалися насіння “задумливих” сортів цієї культури, то шлях тоді один-вирощувати через розсаду

Гарбузи я вирощую давно. Перепробувала багато сортів і склала список улюбленців. І відразу скажу-мускатні гарбуза в нього не потрапили, не глянулися вони мені. Але одного разу потрапили мені в руки насіння “мускатів” перлина і медова казка. Вже хотіла відкласти пакетики, але погляд впав на барвисті фото, надруковані на них, і раптом дуже-дуже мені захотілося посадити ці гарбузи.

Купила насіння. В кінці квітня посіяла їх в стаканчики, заповнені землею. Чому вирішила вирощувати через розсаду? а тому що мускатні гарбуза « “тугодуми”, їм потрібно більше часу для нормального розвитку, тому нехай-ка поки вдома на підвіконні поживуть. Днів через п’ять-сім почали показуватися паростки, та такі товстенькі! дивлячись на них, посіяла додатково ще й насіння гарбуза мармурова, які теж зійшли.

Розсада на вікні так добре пішла вгору і вшир, що незабаром затісно стало їй. На лоджії місця побільше – там рослини простояли ще днів десять. І виросли вони чудовими-міцними, з великими листочками. 6 травня я їх перевезла на ділянку і висадила на теплу грядку, де у мене з осені була закопана всяка бадилля. А два не вмістилися рослини посадила в ящик з компостом. Поставила над усіма невеликі дуги і зверху вкрила агроволокном. Висадила, звичайно, зарано, тому боялася, щоб розсада не постраждала від заморозків.

Ну, якось обійшлося.

Після 10 червня «накривашки» все прибрала, і гарбуза почали рости привільно. Коли батоги відросли і на них з’явилися зав’язі, відступивши від них по два листа, кожну прищипнула. Два рази погодувала рослини збродженої кропивою. І сама здивувалася: ніколи у мене гарбуза великими не виростали, а ці прямо на очах збільшувалися. Так і росли вони все літо, а в кінці вересня вже довелося їх прибирати. Мармурова потягнула на 12 і на 4 кг.медова казка – на 10 і на 8 кг. А перлина по 6 і 5 кг вийшла.

А тут мені і рецептик на очі попався новий – «гарбуз по-французьки». Приготувала, спробували мої домашні: виявляється, мускат – це дуже смачно! внучка рита навіть заявила: “будемо тепер тільки такі гарбузи садити!». А тепер рецептом поділюся-ну правда дуже смачно.

Отже, 1 кг гарбуза нарізати на брусочки 6х2 см, довжиною 6-8 см.

У миску налити 1-2 ст.л. Соняшникової олії (без запаху), додати по 0, 5 ч. Л. Солі і меленого чорного перцю, 1 ч. Л. Пряних трав і 2 зубчики подрібненого часнику.

Все перемішати і вийшла заправкою залити шматочки гарбуза. Дати постояти хвилин 15.

Викласти шматочки на деко, поставити в духовку і тримати на середньому вогні приблизно півгодини (гарбуз повинен розм’якнути).

Вийняти з духовки, посипати натертим на тертці твердим сиром (100 г) і поставити в духовку ще на 5-8 хв., щоб «посипання» розплавилася і злегка прихопила гарбуз.

Ну і тепер можна подавати на стіл. Всім здоров’я і міцної розсади!

Відео про ці сорти гарбузів

Гарбуз великоплідний мармурова (mramornaya) 🌿 мармурова огляд: як садити, насіння гарбуза мармурова

watch this video on youtube

Гарбуз мускатна перлина (zhemchuzhina) 🌿 гарбуз перлина огляд: як садити насіння гарбуза перлина

watch this video on youtube

Гарбуз, посадка в травні. Проект 2 городу

watch this video on youtube

© автор: наталія георгіївна. М курган

Нижче інші записи по темі” дача і сад – своїми руками ”

Будемо друзями!