«цезар ” – салат: рецепт з куркою і сухариками

22

якщо говорити про найпопулярніші салатах, то одним з перших на думку прийде «цезар». Салат, рецепт якого спочатку включав в себе грінки, ромен і тертий сир, политі особливим соусом, тепер має безліч варіацій на будь-який смак. Про одну з найпоширеніших розповімо в статті.

Салат “цезар” з куркою: рецепт, інгредієнти

Які тільки рецепти не вигадали сучасні кухарі! салат “цезар” готують з яйцями, помідорами, різними морепродуктами і соусами. Кожен варіант особливий, тому заслуговує на окрему увагу. Однак існує безпрограшний рецепт, з яким салат «цезар» вдома вийде в рази смачніше ресторанних аналогів.

Для приготування основи страви придбайте:

  • курячу грудку – 1 шт.;
  • качан пекінської капусти (або будь-які листя салату);
  • смачний твердий сир – 125 г;
  • помідори черрі — 10-15 шт.;
  • сухарики — 1 упаковку або 100 г білого хліба;
  • сіль, перець — за смаком.

Соус для» цезаря ” має не менше варіантів, ніж сам салат. Якщо не хочете замішувати химерну заправку, використовуйте майонез за смаком. Якщо ж подобається більш класичний варіант, використовуйте:

  • гірчицю — 1 ст.л.;
  • масло (бажано оливкова) — 3,5 ст. Л.;
  • лимонний сік — 1,5 ст. Л.;
  • варений жовток — 1 шт.;
  • часник — 1 часточку;
  • сіль-щіпку.

Враховуйте, що від соусу також часто залежить подача страви: майонезом краще заправити салат відразу, не викладаючи інгредієнти шарами.

Обсмажуючи курочку, спробуйте додати каррі. У традиційному рецепті немає таких сильних спецій, проте ця маленька деталь значно посилить смак страви.

Як приготувати салат ” цезар» з куркою і сухариками

Хочете зробити домашні сухарі? це дуже просто:

  1. наріжте хліб кубиками, полийте їх невеликою кількістю масла, при бажанні додайте спеції.
  2. обсмажте на сухій сковорідці або підсушіть в духовій шафі.
  3. перекладіть сухарики в окремий посуд. Вони стануть в нагоді тільки перед подачею.

Оскільки “цезар” – салат, який готується за лічені хвилини, рекомендуємо почати з замішування соусу. Робіть це таким чином:

  1. в одному посуді змішайте рідкі інгредієнти.
  2. видавіть до суміші часник, злегка присолите.
  3. до готового рідкого соусу додайте жовток. Гарненько розітріть його, все перемішайте. В результаті заправка по консистенції повинна бути схожа на сметану. Регулювати густоту можна за допомогою додаткових жовтків і рослинного масла.

Далі підготуйте основні продукти:

  1. курочку наріжте невеликими кубиками однакового розміру.
  2. добре промийте капусту, відріжте качан: в рецепті потрібні тільки листочки. Викладіть листя на якусь тарілку, щоб вони висохли.
  3. на середньому вогні підсмажте курку, добре посолити і поперчити її. Так як шматочки маленькі, м’ясо приготується дуже швидко. Не забувайте помішувати.
  4. сухе листя розірвіть руками на невеликі скибочки.
  5. дрібно натріть сир. Розріжте помідори на половинки.

Як уже згадувалося, з майонезом слід всі інгредієнти змішати відразу. Для цього в листя капусти поступово вводите сирну стружку, добре перемішуючи, щоб не утворилися грудочки. Заправте блюдо майонезом, а далі додавайте всі інгредієнти по порядку.

Використовуючи гірчичний соус, красиво викладіть салат шарами. Подавати слід порційно:

  1. встеліть дно тарілки рваними листочками.
  2. додайте сир, сухарі і трохи соусу.
  3. по колу викладіть помідори, а в центр додайте куряче м’ясо. Фінальним штрихом стануть ще кілька крапель соусу.

Як бачите, на приготування піде мінімальна кількість часу, але результат вразить навіть самого вибагливого гостя.