Ікра із зелених помідорів на зиму-дуже смачні рецепти

13

так склалося, що заготовки із зелених томатів стали не менш популярними, ніж консервація з стиглих червоних помідорів. А деяких з них роблять тільки з не досягли зрілості овочів. Наприклад, ікра із зелених помідорів, зварена на зиму. Всупереч розхожій думці, ікру можна заготовити не тільки з кабачків і баклажанів. Із зелених помідорів виходить не менш смачна закуска.

Досвідчені господині, самостійно вирощують урожай, знають, що багато томати не встигають визріти і почервоніти на початку осені. Але заготовлено вже стільки, що сім’я не впорається за зиму – буде багато залишків консервації. А викидати овочі, отримані власною працею, не хочеться. Ось і готують салати із зелених помідорів, смачно маринують їх, солять. Ікра виходить пряною, з характерним для недозрілих овочів смаком, дуже приємно, трохи гострою. Все залежить від рецепта, який ви виберете. А їх чимало: класична закуска з цибулею, болгарським перцем і морквою, гостра з томатною пастою, м’якше і ніжніше з майонезом.

Найпростіший, без «заморочок», рецепт ікри з цибулею і морквою, через м’ясорубку, що вважається класичним. У ікри є своя фішка, відсутня при традиційному приготуванні-обсмажену цибулю. Процедура не обов’язкова, але я дуже раджу.

Візьміть:

  • зелені помідори – 1,5 кг.
  • болгарський перець-500 гр.
  • морквина і цибуля – по 500 гр.
  • соняшникова олія-100 мл.
  • оцет 9% – велика ложка.
  • цукровий пісок-50-60 гр.
  • чорний перець, сіль-за смаком.

Покроковий рецепт:

Обполосніть овочі. З солодких перців видаліть насіння з перегородками.

Наріжте так, щоб стало зручно працювати далі – подрібнювати в м’ясорубці. Зелені томати поділіть на часточки, м’якоть перців смужками, морквину розріжте уздовж на 2-4 частини.

Головки цибулі розділіть на частини. Пропустіть через м’ясорубку в першу чергу і складіть в окремий посуд.

Прокрутіть всі інші підготовлені овочі, їх можна тримати в загальній каструлі.

Хлюпніть на сковороду трохи масла, викладіть цибульне пюре. Обсмажте до легкої золотистості.

Перекладіть зажарку в каструлю до решти овочів, поставте на плиту. Прогрівайте на помірному вогні до закипання.

Додайте сіль з цукром, масло, що залишилося. Гарненько перемішайте масу.

Зменшіть потужність вогню до мінімуму. Варіть ікру при тихому кипінні близько 1,5 годин.

За п’ять хвилин до сигналу таймера про закінчення варіння, влийте оцет і поперчіть масу. Тут саме час спробувати ікру із зелених помідорів на смак і підкоригувати при необхідності.

Наповніть банки, закрутіть гвинтовими кришками, якщо ємності мають спеціальну нарізку, або закатати під ключ.

Переверніть заготовку, тепло укутайте, залиште на стуки. На наступний день перевірте герметичність закаток. Зберігайте консервацію в холодному місці, хоча, якщо все зробити правильно, в умовах міської квартири вони відмінно стоять і не здуваються.

Ікра із зелених помідорів з томатною пастою

Існує кілька варіантів закуски з томатом, даю найпопулярніший, з вдало підібраними пропорціями овочів і приправ.

Буде потрібно:

  • зелені томати-1 кг.
  • морквина, цибуля – по 500 гр.
  • часник-12 зубків.
  • паста-томат-2 великі ложки.
  • оцет 9% – 2 великі ложки.
  • рослинне масло – 100 мл
  • цукровий пісок – великі ложки.
  • паприка-маленька ложка.
  • мелений перець, сіль – за смаком.

Як приготувати:

  1. помийте томати, наріжте на частини, потім подрібніть в комбайні або блендером в однорідне пюре.
  2. поставте варитися на середній вогонь. Коли маса закипить, зменшіть потужність вогню, накрийте каструлю кришкою. Гасіть масу протягом 15 хвилин.
  3. паралельно прокрутіть морквину з цибулею, перекладіть пюре в каструлю варитися. Гасіть разом ще 10 хвилин.
  4. заправте масу томатною пастою, рубаним в дрібну крихту часником, паприкою, чорним перцем. Посоліть за смаком. Продовжуйте уварювати ікру ще 5 хвилин.
  5. ще раз пробийте масу занурювальним блендером, щоб консистенція стала одноріднішою.
  6. влийте оцет. Дайте заготівлі закипіти.
  7. розкидайте ікру по стерильним заздалегідь баночках, закатати будь-яким способом.
  8. поставте на горло, укрийте пледом, залиште до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному місці.

Гостра ікра із зелених помідорів

Любителям «гарячіше» сподобається гострий варіант закуски з незрілих томатів.

Інгредієнти:

  • томати, зелені – 3 кг.
  • морквина – 1 кг.
  • болгарський перець -6 шт.
  • цибуля-500 гр.
  • рослинна олія – 250 мл.
  • оцет 9% — 300 мл.
  • гострий червоний чилі – 1-2 стручки.
  • чорний перець – 2 чайні ложки.
  • сіль-2 чайні ложки.
  • цукор-150 гр.

Консервування:

  1. ретельно промийте овочі. З перців обох видів видаліть насіннєву частину.
  2. наріжте всі овочі довільно, відправте подрібнюватися через м’ясорубку.
  3. складіть в загальну посудину, поставте на плиту. Коли маса закипить, залийте необхідну кількість масла. Киньте в каструлю перераховані в складі рецепта спеції і прянощі.
  4. варіть при тихому кипінні не менше години. Далі дивіться по ситуації. Якщо вас влаштовує консистенція ікри, вимикайте конфорку. Або продовжуйте уварювати до потрібної густоти закуски.
  5. через півгодини від початку першої години варіння, залийте в каструлю оцет.
  6. розлийте гарячу ікру по банках, герметично закупорте кришками. Коли заготівля охолоне, перенесіть на постійне зберігання в приміщення з низькою температурою.

Ікра з яблуками

Смачна ікра із зелених помідорів в мультиварці

Буде потрібно:

  • зелені помідори – 3 кг.
  • солодкий перець, цибуля-по 0,5 кг.
  • морквина – 1 кг.
  • рослинна олія — 250 мл.
  • оцет 9% – 3 великі ложки.
  • сіль, за смаком.
  • цукор-150 гр.
  • мелений перець – за смаком.

Як готувати:

  1. прокрутіть зелені помідори через м’ясорубку. Аналогічно подрібніть цибулю і м’якоть солодких перців. Коренеплоди моркви натріть на дрібній тертці.
  2. влийте в чашу мультиварки масло, трохи прогрійте його. Викладіть овочеве пюре. Посоліть, старанно розмішайте масу.
  3. встановіть режим “гасіння”, налаштуйте таймер на 2 години.
  4. перед закінченням приготування поперчіть, підкоригуйте смак на сіль.
  5. розкидайте гарячу ікру по тарі, закатати, остудіть. Потім віднесіть на зимове зберігання.

Овочева ікра із зелених помідорів і кабачків

Овочі чудово уживаються в одній закусці, доповнюючи один одного. Ікра вийде, якщо додасте кореневої хрін і гіркий чилі з насінням, включений до складу за вашим бажанням.

Необхідно:

  • томати – 1,5 кг.
  • кабачки-1 кг.
  • цибуля-500 гр.
  • часникові зубчики – 300 гр.
  • корінь хрону – за бажанням.
  • пекучий чилі-стручок.
  • яблучний оцет – 100 мл
  • цукор – 150 гр.
  • сіль-за смаком.
  • соняшникова олія-100 мл.

Як зробити:

  1. натріть кабачки великою стружкою (видаливши насіннєву частину).
  2. наріжте томати тонкими часточками. Наріжте цибулю дрібними кубиками, покришите часник.
  3. складіть в варильну ємність, приправте маслом, оцтом, перцем, цукром. Посоліть за смаком, добре перемішайте.
  4. відставте на годину, щоб виділилася достатня кількість соку.
  5. поставте варитися. Дайте закипіти, проваріть на малому вогні 40 хвилин. При бажанні можна подрібнити масу блендером.
  6. розкладіть по банках, закутіть, повільно охолодіть. Зберігайте тільки в холодному місці.

Ікра із зелених помідорів з майонезом – рецепт пальчики оближеш

Ікру з майонезом оцінять колеги по роботі, полюблять домашні, як і кабачкову ікру з рецептами якої ми вже знайомилися.

Беремо:

  • помідори – 3 кг.
  • солодкий перець – 1 кг.
  • морква – 1 кг.
  • цибуля – 0,5 кг.
  • майонез – 200 гр.
  • соняшникова олія-столова ложка.
  • оцет 9% – 4 великі ложки.
  • цукор-100 гр.
  • сіль-чайна ложка.
  • чорний перець-стільки ж.

Приготування:

  1. за допомогою м’ясорубки або блендера перетворіть підготовлені томати і солодкий перець в пюре.
  2. окремо прокрутіть цибулю з морквою. Обсмажте їх в невеликій кількості масла, перекладіть в каструлю з іншими овочами.
  3. поставте гаситися на конфорку. Посоліть, закиньте цукровий пісок. Встановіть таймер на 1 годину.
  4. заправте ікру майонезом, поперчіть.Уварюйте масу ще чверть години.
  5. влийте оцтову кислоту, проваріть 3-5 хвилин, вимкніть плиту.
  6. расфасуйте закуску по банкам, загорніть під ключ. Після повільного охолодження під пледом віднесіть на постійне місце зберігання.

Дуже смачний варіант заготовки ікри, перевірений не тільки автором ролика, але і особисто мною. Вдалих вам заготовок на зиму, нехай на ваших столах будуть тільки найкращі закуски із зелених помідорів.