Скільки варити курку домашню для супу

14

щоб зварити смачний і наваристий курячий суп з домашньої курки, необхідно знати, як правильно з нею поводитися. Ми розповімо, скільки варити курку домашню для супу, щоб вона вийшла ніжною.

Скільки варити курку домашню і як

Що приготувати з курки? звичайно, суп. Класичний курячий суп готується з домашньої курки. Таку птицю готувати потрібно набагато довше звичайної, покупної, а бульйон виходить смачніше і корисніше.

Виникає питання: “скільки вариться курка домашня?”щоб визначити, скільки варити курку, потрібно знати її вік, оцінити розміри і жилавість. В середньому домашня курка вариться від одного до трьох годин.

Отже, щоб приготувати курку домашню, виконайте такі інструкції та рекомендації:

1. Обробіть рівномірно курку над газовим пальником, щоб запеклися залишилися пух і пір’я. Колодки від пір’я видаліть пінцетом. Курку ретельно промийте під проточною водою і промокніть паперовими рушниками.

2. Опустіть курку в каструлю, залийте холодною водою, додайте очищену цибулю і моркву. Вода повинна покривати курку на 4-5 см.

3. Поставте каструлю на невеликий вогонь і накрийте кришкою.

читайте також: суп із сушених грибів на курячому бульйоні

4. Коли бульйон закипить, зніміть з його поверхні плівку, яка утворилася. Так бульйон залишиться красивим і прозорим.

5. Посоліть і поперчіть блюдо, додайте улюблені спеції.

6. Через годину перевірте готовність курки: для цього проткніть птицю виделкою або надріжте ножем. Якщо м’ясо всередині рожеве, залиште бульйон ще на півгодини на слабкому вогні. Якщо через 30 хвилин курка не буде готова, варіть її ще 40 хвилин.

7. Коли побачите, що м’ясо всередині біле, сміливо вимикайте бульйон і викидайте цибулину. Накрийте каструлю кришкою.

Подавайте бульйон до столу після того, як він охолоне до кімнатної температури.

Скільки варити курку в мультиварці

Курка домашня вариться в мультиварці в середньому 90 хвилин.

Щоб приготувати курку в мультиварці, виконайте такі дії:

Джерело фото: ferma-kornevo.ru

  1. видаліть залишки пір’я, добре промийте.
  2. розріжте птицю на невеликі порційні шматки. Відокремте жир і тельбухи (серце, печінка, жовчний міхур).
  3. кладіть шматки курки в чашу мультиварки і заливайте холодною водою. Води знадобиться приблизно 2 літри.
  4. поверніть чашу мультиварки на місце, накрийте кришкою. Поставте режим “гасіння” на 1,5 години.
  5. через півгодини відкрийте кришку, посоліть, поперчіть бульйон.
  6. коли прозвучить сигнал і бульйон буде готовий, залиште його ще на 10-15 хвилин.

Тепер ви знаєте, скільки варити курку для наваристого супу.

Смачного!

читайте також: смачна і швидка вечеря з курки