З якими продуктами не можна поєднувати м’ясо, пояснила лікар

11

дієтолог і ендокринолог розповіла, чому з деякими продуктами поєднувати м’ясо буде шкідливим для організму, передає риа новости.

За словами лікаря-ендокринолога і дієтолога тетяни бочарової, не можна одночасно вживати в їжу м’ясо і молочні продукти, так як це сприяє погіршенню всмоктування заліза.

“м’ясо і молочні продукти не повинні бути сусідами в одному прийомі їжі. Справа в тому, що кальцій, який міститься в сирах, молоці, йогуртах, погіршує всмоктування заліза в середньому на 50-60 відсотків. Це важливо враховувати, коли мова йде про харчування дітей, вагітних, пацієнтів з діагнозом анемії”, – пояснила лікар.

Вода або цитрусовий сік є найбільш підходящими напоями, їх можна пити при вживанні м’яса. Що стосується кави або чаю, то в них міститься поліфенол танін, який знижує всмоктування заліза.

” крім того, м’ясо гірше перетравлюється з крохмалистими продуктами: хлібом, картоплею, кукурудзою, макаронами. Це допустиме поєднання, але його слід уникати тим, хто схильний до повноти. Пацієнтам із зайвою вагою краще вживати м’ясо із зеленню і овочами”, – зазначила ендокринолог.

Раніше бочарова розповіла, з якими продуктами краще не поєднувати черешню.