Салат з соєвого м’яса по-корейськи

11

думаєте, блюдо з соєвого м’яса не може бути смачним? помиляєтеся: салат з соєвого м’яса по-корейськи — гостре екзотичне блюдо, яке здивує пряним смаком. Приготуйте оригінальну закуску, здивуйте рідних нетрадиційним стравою.

Салат з соєвого м’яса: інгредієнти

Соєве м’ясо — універсальний продукт дієтичного і вегетаріанського меню. Виробляють його з знежиреного борошна соєвих бобів. Включіть цей продукт в раціон: в ньому міститься більше білка, ніж в тваринному м’ясі. Крім того, в соєвому текстураті присутні вітаміни (e, d, h, групи b), мікроелементи (ca, fe, zn, mg, p), лецитин і поліненасичені жирні кислоти.

Щоб приготувати салат з соєвого м’яса і моркви по-корейськи, не обов’язково бути досвідченим кулінаром і володіти особливими навичками. Дотримуйтесь нашої інструкції, і блюдо вийде просто смакота.

Отже, щоб приготувати салат з соєвим м’ясом, візьміть наступні продукти:

  • 2-3 зубчики часнику;
  • морква;
  • столовий оцет;
  • 150 г соєвого м’яса;
  • рослинна олія;
  • сіль, цукор;
  • мелений перець;
  • коріандр, каррі, кунжутні зерна;
  • зелень.

При бажанні додайте в салат болгарський перець: це додасть страві пікантності.

читайте також: ашлямфу: салат з овочами і куркою

Як приготувати салат з соєвого м’яса по-корейськи

Соєве м’ясо, рецепт для якого ми підібрали, підготуйте заздалегідь:

  • візьміть глибоку ємність, покладіть в неї соєве м’ясо;
  • залийте його окропом і накрийте кришкою;
  • міняйте воду 3 рази кожні 30 хвилин;
  • вийміть м’ясо з ємності і добре відіжміть.

Тепер займіться салатом:

  1. почистіть моркву і поріжте її соломкою або натріть на тертці для корейської моркви.
  2. очистіть і дрібно порубати часник.
  3. поставте сковороду з рослинним маслом на вогонь, обсмажуйте на ній часник 10-20 секунд.
  4. у глибоку миску висипте морквяну соломку, вилийте на неї зверху масло і часник.
  5. посоліть і поперчіть моркву, потім додайте до неї 2 чайні ложки оцту, каррі, коріандр і перемішайте.
  6. всипте в салат соєве м’ясо, перемішайте, щоб воно ввібрало сік і спеції.
  7. змішайте столову ложку цукру і 2 столові ложки води, вилийте розчин в каструлю і поставте на середній вогонь. Варіть сироп, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Вимкніть газ, накрийте цукровий сироп кришкою і залиште на півгодини.
  8. кунжут обсмажте кілька секунд на сухій сковороді.
  9. полийте салат цукровим сиропом, обсипте кунжутом і прикрасьте зеленню.

Така незвичайна закуска підійде для затишного сімейного вечері або святкового столу. Урізноманітніть меню екзотичною стравою.

А які страви з соєвого м’яса готуєте ви?

читайте також: незвичайні салати для гостей