Пироги з варенням в духовці: рецепт

12

пироги з варенням-проста випічка до чаю на кожен день. Готувати їх швидко, і витрати на десерт мінімальні. Пропонуємо легкі рецепти смачних пирогів.

Пісочний пиріг з варенням

Пиріг з варенням — це смачно, просто і по-домашньому. Для випічки підходить пісочне тісто. Приготуйте ласощі з полуничним варенням і сиром.

Рецепт такий:

  • маргарин – 200 г;
  • яйця — 5 шт.;
  • ванільний цукор — 1 ч. Л.;
  • цукор-175 г;
  • борошно-400 г;
  • сода — 0,5 ч. Л.;
  • сир — 250 г;
  • полуничне варення — 300 г.

Щоб приготувати пісочний пиріг, дотримуйтесь вказівок:

  1. розтопіть маргарин і розчиніть в ньому 100 г цукру. Охолодіть суміш, додайте 2 яйця і ванільний цукор. Ретельно перемішайте.
  2. соду погасіть оцтом, вилийте до решти інгредієнтів. Засинайте борошно і вимішуйте тісто.
  3. розділіть тісто для пирога на три частини. Дві кулі відправте в морозилку на 30 хвилин.
  4. три яйця і 75 г цукру перемішайте з сиром.
  5. форму змастіть рослинною олією або вистеліть пергаментом і розкладіть на ній неохолоджену частину тіста.
  6. розподіліть по всій площі полуничне варення, зверху посипте його тертим тестом (одна частина з морозилки).
  7. викладіть сирну начинку і покрийте другою охолодженою частиною тіста.
  8. відправте пиріг в духовку, розігріту до 180 °с приблизно на півгодини.

Смачний пиріг сподобається всій родині. Балуйте домочадців апетитною випічкою частіше.

читайте також: пісочний пиріг з варенням: покроковий рецепт

Тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг — класична випічка з пісочного тіста. Варення для нього підходить будь-який.

Пропонуємо рецепт простого пирога зі сливовим джемом. Знадобляться такі продукти:

  • 200 г вершкового масла;
  • 200 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 450 г борошна;
  • 1 ч. Л. Розпушувача;
  • 500 г варення зі слив.

Дотримуйтеся алгоритму дій:

  1. збийте міксером розтануло вершкове масло, цукор і яйця.
  2. борошно змішайте з розпушувачем і підсипати до маси, помішуючи.
  3. тісто розділіть навпіл. Одну частину помістіть в морозильну камеру на 30 хвилин.
  4. тісто, що залишилося розподіліть за формою, зверху викладіть варення.
  5. після закінчення часу затріть швидкий пиріг тестом з морозилки і ставте в духовку при 180 °с.
  6. випікайте десерт приблизно півгодини. Слідкуйте, щоб тісто не пересохло.

Діставайте підрум’янилася випічку і покрийте цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Швидкий пиріг на кефірі з варенням

Приготуйте солодкий пиріг на кефірі. Варення використовуйте будь-яке, в нашому рецепті смородинове. Пиріг складається з наступних інгредієнтів:

  • яйця-2 шт.;
  • цукор — 100 г;
  • кефір — 200 г;
  • борошно — 450-500 г;
  • варення — 250 г;
  • сода — 1 ч. Л.;
  • оцет — 1 ч. Л.

Робити його дуже просто:

  1. погасіть соду оцтом і змішайте з варенням.
  2. додайте яйця і цукор, масу збийте.
  3. у вміст вилийте кефір і висипте борошно. Ретельно перемішайте, розімніть грудочки.
  4. підготуйте форму, змащену олією або вистелену пергаментним папером, і розігрійте духовку до 190 °с.
  5. викладіть тісто в форму і відправляйте запікатися на 45 хвилин.

Готовий пиріг за бажанням прикрасьте цукровою пудрою або ягодами.

Швидкі пироги подобаються багатьом господиням: їх легко готувати, не потрібно витрачати багато коштів, а смак у випічки відмінний. Подібний десерт і гостям можна подати.

читайте також: солодкий пиріг на швидку руку з варенням