Порадуйте своїх улюблених цими ароматними смачними булочками від відомого фуд-блогера Едуарда Насирова, приготувавши їх до такого чудового свята, як 8 Березня!
На 15-18 булочок:
500 г борошна
10 г сухих дріжджів
100 р цукрового піску
2 яйця
100 г розм’якшеного вершкового масла
цедра апельсина
15-20 ниток шафрану кашмірського
щіпка солі
100 мл теплого молока
Для глазурі:
200 г цукрової пудри
4 ст/л гарячої води(75С)
15-20 ниток шафрану кашмірського
Як приготувати:
1) В гарячому молоці шафран замочити на 30-40 хвилин. У тепле молоко додати дріжджі, 1 ст/л цукру, 1 ст/л борошна , перемішати і залишити на 15-20 хвилин.
2) В опару додати цукор, апельсинову цедру і сіль, розтоплене масло і яйця перемішати. Частинами ввести муку і вимісити м’яке трохи липке тісто. Тісто накрити рушником і залишити на 4 години в теплому місці. Потім вимісити протягом 10 хвилин, сформувати булочки і, накривши рушником, залишити на расстойку (годину-дві). Булочки відправити в розігріту до 160 ° с духовку і випікати 40 хвилин.(поки не зарум’яняться)
3) Для глазурі замочити мелений шафран в гарячій воді на 40 хвилин. Потім змішати до однорідності з цукровою пудрою. Промазати остиглі булочки глазур’ю і дати трохи схопитися глазурі.
Подавати з вершковим маслом і гарячим чаєм!