Гастрономічна вікторина від фестивалю Мос/Їжа!.

39




Редакція EVA.RU рада представити новий розіграш. Дайте відповідь на запитання нашої вікторини та виграйте продуктові набори від фестивалю «Мос/Їжа!».

Фестиваль «Мос/Їжа!»пройде в столиці 17 і 18 березня 2018 року. Відвідувачі майже півтори тисячі майданчиків по всій Москві зможуть не тільки придбати свіжі фермерські продукти, але і вибрати найсмачніші і якісні з тим, щоб визначити список товарів і регіонів-постачальників для майбутніх міських ярмарків! Крім продуктового різноманітності, гостей «Мос/Їжі!» чекає захоплююча культурна програма: творчі майстер-класи для дітей, інтерактивні уявлення і захоплюючі спортивні забави. А ще – гарячі страви, напої та ласощі від кращих столичні ресторатори.

Детальніша інформація та адреси майданчиків – на офіційному сайті фестивалю.

Дайте відповіді на запитання вікторини, надіслати їх до 10 березня включно за адресою [email protected] з позначкою «Мос/Їжа!». У листі вкажіть ваш нік на Єві.Ру і посилання на паспорт на сайті.

1. Чим прославився брат знаменитого російського художника Василя Верещагіна – Микола?

a. Відкриттям першої російської сироварні;
b. Натюрмортами;
c. Відкриттям хлібопекарні;
d. Популяризацією американської кухні.

2. Який російський салат називають за кордоном «stolichniy» (столичний)?

a. Мімоза;
b. Крабовий;
c. Олів’є;
d. Вінегрет.

3. Де винайшли російський сир?

a. У Всесоюзному науково-дослідному інституті маслоробної і сироварній промисловості;
b. В Швейцарії;
c. У вологодских сироварнях;
d. У Франції іммігрантами з Росії.

4. Про яке блюдо Льюїс Керолл, подорожуючи по Росії, писав: «…місцевий суп виявився цілком їстівним, хоча і містив якийсь кислий інгредієнт, можливо, необхідний для російського смаку…»?

a. Гороховий;
b. Окрошка;
c. Борщ;
d. Щі.

5. Які з цих фактів про чорну ікру – неправильні?

a. Одне з найбільш елітних осетрових господарств Каліфорнії називається «Ікра царя Миколи»;
b. «Російський ікорний дім» поставляє чорну ікру прямо в Кремль;
c. Трійкова ікра являє собою суміш трьох видів ікри – осетрової, ікри та севрюжья;
d. Росія вважається одним з ключових постачальників чорної ікри в світі.

6. Який з цих традиційних російських продуктів став відомий за кордоном як «безглютеновый суперфуд»?

a. Гарбузове насіння;
b. Гречка;
c. Червона ікра;
d. Ріпа.

7. Навіщо в шматочки російського сиру вставляють сині пластикові цифри?

a. Так позначають вага сирної головки;
b. Цифра позначає категорію якості сиру;
c. Пластик цифри містять антибіотик, що подовжує термін зберігання сиру;
d. Так позначають дату виготовлення сиру.

8. В яких з цих російських видів хліба немає прянощів?

a. Бородінський;
b. Ризький;
c. Сільський;
d. Вітебський.

9. Чому докторська ковбаса так називається?

a. Спочатку ковбаса створювалася для лікувального харчування;
b. Коли Мікоян представив ковбасу дегустаторам, один з них вигукнув: «Те, що доктор прописав!»;
c. Початковий склад ковбаси був таким складним, що, за висловом одного із співробітників НДІ харчової промисловості, була докторська ступінь, щоб розібратися;
d. Цю ковбасу найчастіше використовували в російських лікарнях.

10. У російській кухні часто використовується ряжанка та варенець. У чому відмінність між цими продуктами?

a. Варенець заквашують за допомогою грибків, а ряжанку – з допомогою бактерій;
b. У варенець в процесі приготування додають вершки;
c. Варенець готують з топленого молока, а ряжанку – зі звичайного;
d. Варенець готують у печах, а ряжанку – на відкритому вогні.