Вечеря на 14 лютого. Що приготувати?.

33




Про те, як здивувати другу половинку 14 лютого і приготувати незабутню романтичну вечерю, розповість член Російської гільдії шеф-кухарів, знавець італійської кухні і експерт по посуду iCook від Amway Олексій Семенов.

«Враховуючи, що романтична вечеря, як правило, проходить у досить пізній час (7-8 годин вечора), коли є важку їжу не рекомендується, страви з морепродуктів і овочів – ідеальний вихід із ситуації. Впевнений, маринована дорада з травами стане відмінним початком вашого романтичної вечері!»

Ужин на 14 февраля. Что приготовить?

Інгредієнти:

• 2 риби по 350-450 г (сібас або дорада)
• сіль і перець – за смаком

Для маринаду:

• 1/2 лимона
• 2 зубчики часнику
• 50 мл білого вина
• 50 мл оливкової олії
• 1 пучок петрушки
• 1 яблуко

Приготування:

1. Свіжу рибу випатрайте, видаліть зябра. Луску не зчищайте.
Часник притисніть ножем, яблуко дрібно наріжте півкільцями (без плодоніжки).

2. У риб’ячу голову покладіть часник і скибочку лимона. Посоліть і поперчіть рибу зсередини, вкладіть в черевце яблука і зелень.

3. Фаршировану рибу полийте вином та оливковою олією. Дайте їй полежати 15-20 хвилин.

4. На добре розігрітій сковороді з маслом обсмажте рибу з кожного боку за 4-5 хвилин і дайте їй постояти ще 3-4 хвилини. Викладіть на блюдо і подавайте з скибочкою лимона.

Ужин на 14 февраля. Что приготовить?

Відмінним доповненням до риби стане легка овочева закуска з рікоттою. Подавати її можна як теплою, так і холодною. На приготування такої закуски не піде багато часу, але оригінальне поєднання овочів і ніжного сиру приємно здивує вас і вашого коханого!

Інгредієнти:

• 1 кабачок (краще – цукіні)
• 1 баклажан
• 1 головка ріпчастої цибулі
• 3 невеликих болгарських перцю («світлофор»)
• 2 сливовидных помідора
• 2 великих печериці
• 150 г рікотти (або м’якого сиру)
• суміш свіжих ароматних трав – кінзи, естрагону і ін.

Для маринаду:

• 30 мл оливкової олії
• 1 ст. л. соєвого соусу
• суміш прованських трав (сухих) або свіжі чебрець і розмарин
• 1 зубчик часнику (за бажанням)
• 1/2 лимона

Приготування:

1. Суміш свіжих трав очистіть від стебел і дрібно порубаєте ножем до стану пудри, змішайте з сиром.

2. Овочі наріжте скибочками завтовшки 1,5–2 см, помідори – на дві половинки в довжину, ріпчаста цибуля – товстими кільцями.

3. Добре розігрійте сковороду і без олії обсмажте всі овочі і гриби з кожного боку, поки вони не придбають красивий колір.

4. Приготуйте маринад, змішавши всі компоненти, і з допомогою пензлика рясно просочіть їм овочі та гриби. Викладіть просочені овочі в миску, накрийте кришкою і дайте постояти 5-10 хвилин. На блюді по колу викладіть овочі, центр – рікотта (або сир), змішану з травами.

Ужин на 14 февраля. Что приготовить?

Який же День святого Валентина без шоколаду? Спеціально для закоханих у мене є простий і швидкий рецепт смачного шоколадного мусу!

Інгредієнти:

• 150 г білків
• 150 г шоколаду з 55%-вим вмістом какао-бобів
• 50 г розтопленого вершкового масла
• 20 г цукрової пудри

Приготування:

1. Білки відокремте від жовтків і збийте їх в мисці до стану піків (коли ви вынете віночок, піна потягнеться за ним і прийме форму гострих піків).

2. На паровій бані розтопіть шоколад і масло. Увага: кипіти нічого не має. Як тільки масло починає плавитися, вимикайте нагрівання і перемішувати всю масу до однорідного стану. Не використовуйте постійний нагрів!

3. Додайте в плавленую масу цукрову пудру і добре перемішайте. Якщо шоколад розтопився не повністю, знову поставте його на водяну баню.

4. У велику і суху миску налити розплавлений шоколад з цукровою пудрою і маслом, потім введіть 1/2 частину збитих білків і обережно перемішайте в одному напрямку. Постарайтеся, щоб білки сильно не впали. Введіть другу половину збитих білків, щоб знизити температуру шоколаду. Знову акуратно перемішайте, зберігаючи обсяг.

5. Розкладіть готовий мусс у креманки і поставте охолоджуватися. Через 20 хвилин готовий мус. Для досягнення максимального результату залиште мус охолоджуватися на 1-2 години.

Щасливого вам Дня святого Валентина!

Посилання по темі:

Big Love Show 2016