Оригінальні рецепти з гарбуза, або як в Росії відзначити Хеллоуїн.

33




Вже через тиждень в католицьких країнах будуть відзначати містичне свято Хеллоуїн. Символ цього свята – гарбуз. Для росіян традиції цього свята чужі і незрозумілі. Тим не менш, це відмінний привід приготувати щось смачне з красивою гарбуза і зібратися всією родиною за столом. Еварушницы активно діляться рецептами оригінальних страв із гарбуза – смакота!

Гарбуз ну дуже корисна. У ній велика кількість вітамінів, це прекрасний дієтичний продукт (який ще й сприяє схудненню). Крім того, вона відмінно засвоюється організмом і сприяє виведенню токсинів з організму надлишків холестерину. Тому замість того, щоб вирізати з гарбуза Світильник Джека (відомий атрибут Хелловіна), краще використовувати її за прямим призначенням – тобто з’їсти.

Надихайтеся цікавими рецептами учасниць форуму. Пальчики оближеш!

Супи

• Суп пюре з гарбуза з качкою (якраз тут тема про качку я дивлюся дуже актуальна)))) морква, цибуля, гарбуз все трохи обсмажити додати спеції за смаком залити бульйоном, в якому варилася качка. Довести до готовності і додати пошматоване на волокна качине м’ясо. І ще трохи проварити. Це дуже смачно)) Я подаю з насінням гарбуза і крапля трюфельного масла (собі в тарілку додаю трохи солодкого чилі)

• 2 середніх цибулини і кілька зубчиків часнику покласти в чавунну каструлю, обсмажити на суміші топленого і оливкової олії. Додати мускатний горіх і трохи куркуми, потім 1-2 моркви – обсмажити, залити окропом, згасити 10 хвилин. 2-3 картоплини додати, залити водою – згасити хвилин 5-7. Додати порізану кубиками гарбуз і велике яблуко. Залити водою, гасити до готовності. Збити блендером, посолити, поперчити, прокип’ятити. Можна додати вершків, я не додаю.

Гарнір

Я люблю гарбуз згасити разом з картоплею. Додаю туди ще цибулю, моркву, спеції. Подаю як гарнір до м’яса. Можна і разом з м’ясом загасити, особливо в глиняних горщиках смачно. Гарбузові оладки ще смачно. Робляться за таким же принципом, як і кабачкові. Але все це, звичайно ж, для тих, хто любить гарбуз.

Запечений гарбуз

• Ріжу кубиками, мариную півгодини в 1-2 ложки соєвого соусу, 2-3 ложки оливкової олії, чорний перець і паприка, солити не треба (або краще вже в тарілці, соєвий соус солоний). Запікати в духовці в один шар бажано, високій температурі, хвилин 15-20. В кінці скоринки можна на пару хвилин включити гриль.

• Можна порізати на часточки, скласти в пакет, туди сіль, прованські сухі трави, трохи оливкової або соняшникової рафінованої олії, струснути і на деко. Можна перемішати і в мисці, просто в пакеті чистіше і зручніше.

Десерт

На десерт — гарбузове цукати, дуже їх люблю — трохи припустити гарбуз в цукровому сиропі з корицею або цедрою лимона-апельсина і подвяліть в духовці до легкого в’язкості. Дуже смачно!

Варення

Мама варення варила гарбуз+лимон і гарбуз+апельсин. Дуже смачно, смак гарбуза не відчувається зовсім.

Ну і наостанок одна з еварушниц написала, як вона ставиться до свята Хеллоуїн.

«У мене є знайома, інтелігентна жінка, ось такі пальці (С) кожен раз в цей день дзвонить і каже: з Хелоуином ВАС! Я завжди щось бурмочу у відповідь, типу воістину воскрес….»

А як ви зазвичай святкує Хелловін?