Меню для справжніх чоловіків до 23 Лютого.

30




Страви з якогось продукту чоловіки люблять найбільше? Кожна жінка не замислюючись відповість: «З м’яса!» Член Російської гільдії шеф-кухарів, знавець італійської кухні і експерт по посуду iCook від Amway Олексій Семенов розповість, якими м’ясними стравами порадувати справжніх чоловіків в День захисника Вітчизни.

Немає більш традиційного блюда з м’яса, ніж стейк. Так давайте приготуємо його! Впевнений, від м’ясного стейка ніколи не відмовиться жоден чоловік!

Інгредієнти:

2 стейки з яловичини по 250 г (рибай, товстий край, спинна частина)

Для маринаду:

• 50 мл оливкової олії
• сіль морська
• суміш перців

Для зеленого масла:

• 100 г вершкового масла
• 20 г зелень (кінза, чебрець, базилік)
• сіль і перець – за смаком

Приготування:

1. Вершкове масло кімнатної температури збийте з допомогою блендера з рубаною зеленню, сіллю і перцем. Потім охолодіть в холодильнику, щоб воно знову затверділо.

2. Підготовлені стейки очистіть від зайвих плівок, змастіть оливковою олією з усіх боків, посоліть і поперчіть.

3. Обсмажте на добре розігрітій сковороді-гриль без масла по 3-4 хвилини з кожного боку (для середньої прожарки стейка товщиною 2-2,5 см). Час приготування залежить від товщини стейка і бажаного ступеня готовності.

4. На готовий стейк покладіть шматочок зеленого масла, дайте йому підтанути і відразу ж подавайте.

Меню для настоящих мужчин к 23 Февраля

Хочете порадувати свого чоловіка оригінальним м’ясним блюдом? Приготуйте свинячу шийку гриль в маринаді з апельсина. Фрукт чудово підкреслить смак ніжною шийки, а також додасть м’ясу пікантності завдяки прекрасному аромату.

Інгредієнти:

• 4 шматочка свинячої шийки по 200-250 г кожна
• сіль і перець – за смаком

Для маринаду:

• 2 апельсина
• 1 ріпчаста цибулина
• 2 ст. л. соєвого соусу
• 50 мл рослинного масла
• 60 г кореня імбиру

Приготування:

1. Наріжте півкільцями цибулю і апельсини, покладіть у велику миску, додайте соєвий соус і натертий корінь імбиру, сіль, перець. Добре перемішайте до появи соку і влийте рослинне масло. Наріжте м’ясо упоперек волокон на шматки товщиною 2-3 см і замаринуйте на 20-30 хвилин при кімнатній температурі.

2. Розігрійте сковороду-гриль і обсмажте на ній шматки шийки з обох сторін до повної готовності – 10-12 хвилин. Перекладіть їх на блюдо і накрийте фольгою або кришкою на 3-4 хвилини, щоб м’ясо відпочило і стало м’якше.

Меню для настоящих мужчин к 23 Февраля

Мабуть, немає поєднання смачніше, ніж м’ясо з чорносливом. Як не дивно, це не тільки смачно, але і корисно: чорнослив зробить блюдо легше і допоможе організму перетравити соковите червоне м’ясо!

Медальйони зі свинячої вирізки з чорносливом в беконі

Інгредієнти:

• 800 г свинячої вирізки
• 100 г чорносливу без кісточок
• 12 смужок бекону
• 50 г вершкового масла
• 10 г свіжого чебрецю
• сіль перцева суміш

Приготування:

1. Очистіть вирізку від прожилок і наріжте на 12 циліндрів (діжок) такої ж товщини, як стрічки бекону.

2. Зробіть в кожному циліндрі бічний надріз і вкласти в нього 1-2 штуки чорносливу (важливо, щоб він був не надто сухим), перемотайте стрічкою бекону і скріпіть дерев’яною шпажкою.

3. Розтопіть вершкове масло, додайте зелень чебрецю і обсмажте медальйони зі свинячої вирізки з усіх сторін протягом 5-8 хвилин. Зніміть з вогню, дайте м’ясу відпочити 3-4 хвилини і подавайте. Посоліть і поперчіть за смаком.

Приємного апетиту!

Посилання по темі:

Міфи про подарунки до 23 лютого і 8 березня зруйновані