Кривава наречена — готуємо торт на хеллоуїн.

42




Під білосніжним ванільним кремом ховаються два вологих шоколадних коржа…криваво-червоного кольору! Це знаменитий торт «Червоний оксамит», вбраний до Хелловіну. Кричуще красиве і смачне частування для вашого святкового столу!

Інгредієнти:

125 г розм’якшеного вершкового масла
півтора склянки цукру
2 великих яйця
2 ст. л. з гіркою какао порошку
2 ст. л. червоного барвника
2 і 1/4 склянки борошна
1 стакан кефіру
1 ч. л. солі
1 ч. л. ванільного екстракту
1 ч. л. соди
1 ч. л. білого винного оцту

Для крему:
150 г розм’якшеного вершкового масла
300 г вершкового сиру, кімнатної температури
3-4 склянки цукрової пудри
щіпка солі
2-3 ч. л. ванільного екстракту

Для «крові»:
1-2 ч. л. кави
1 ст. л. згущеного молока або меду
1 ч. л. червоного барвника
2-3 ч. л. крохмалю

Як готувати:

1. Нагріти духовку до 180°С.
2. Дві форми 20-21 см застелити фольгою і змастити вершковим маслом.
3. Збити масло з цукром 3-5 хвилин до пишного стану, потім по одному додати яйця і продовжувати збивати ще 1-2 хвилини.
4. Барвник змішати з какао до пастоподібного стану. Якщо потрібно, додати трохи води.
5. Ввести отриману в масляну суміш і збити на дуже низькій швидкості.
6. По черзі додавати борошно і кефір, швидко і ретельно збиваючи після кожного додавання. В кінці додати сіль, ваніль і погашену оцтом соду. Ще раз ретельно перемішати.
7. Розподілити тісто по формах і поставити в духовку на 30-35 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
8. Коржі остудити на решітці.
9. Для крему збити масло 2-3 хвилини до побіління, додати цукрову пудру і збивати ще 1 хвилину до пишноти. Ввести вершковий сир і збивати рівно 1 хвилину. В кінці додати сіль і ванільний екстракт. Поставити на 15-20 хвилин у холодильник.
10. Для «крові» змішати всі інгредієнти до однорідності.
11. Коржі промазати кремом. Перед подачею полити «кров’ю».

Джерело